Agia Ephimia – Kefalonia

We kozen weer een ander eiland aan de overkant van Ithaka en kwamen aan de noordkant van Kefalonia bij de kleine haven van Agia Ephimia. Er was heel weinig wind dus helaas hebben we deze trip weer moeten motoren. Er is in deze haven een lange kade waaraan de boten afmeren met aan de overkant winkels, gezellige restaurantjes en even verder lopen is een strandje waar verschillende watersporters, maar ook de locals een duik in het heldere water namen. De supermarkten zijn wat verderop in het plaatsje te vinden en er is zelfs een mogelijkheid om voor 5 euro zelf de was te kunnen doen. ’s Avonds hebben we op aanraden van onze Nederlandse buren van de Fourty Dreams lekker bij een van de restaurants gegeten. Daarna nog gezellig een borrel bij de Allegra aan boord. Zij gingen de volgende dag onderweg naar Athene waar zij hun familie op bezoek krijgen. Aangezien het best een aardig stuk varen is vanaf deze haven hebben ze ruim de tijd genomen om dit traject te varen en op tijd in Athene te zijn.

 

Agios Nikolaos – Zakynthos

Ons plan was nog niet helemaal definitief en aangezien er weinig wind was hebben we eerst een stuk langs Kefalonia gevaren. We besloten toch om door te varen naar Zakynthos en hadden al gelezen dat ze daar van die prachtige “blauwe rotsen” hebben. En aangezien we op het Noordelijkse puntje van het eiland hadden genavigeerd waren we meteen bij de eerste bezienswaardigheid aangekomen.

Het was werkelijk een prachtig gezicht die blauwe gloed op de zandstenen rotsen boven het turkoois blauwe water. Wij konden uiteraard niet met de boot in de rotsen varen, maar we hebben het uitstekend van dichtbij kunnen zien omdat het daar aardig diep was. Door de weerkaatsing van de turquoise kleur water op de lichte rotsen leek het inderdaad of ze echt blauw waren.

Wij vonden het een bijzondere ervaring om dit schouwspel mee te maken. Anderhalve mijl verder zijn wij afgemeerd in de haven van Agios Nikolaos. Zoals in veel havens lig je hier ook weer met de lijnen aan de wal en een anker voorop. We werden enthousiast ontvangen door Dimitri, hij is de spil van deze haven en we konden meteen elektriciteit en water gebruiken, waarvoor hij 2 punten op de kade heeft aangelegd. Daarna attendeerde hij ons op de taverna met de naam Port waar wij ’s avonds konden eten. Natuurlijk hebben we dat gedaan, want voor de elektriciteit, de ligplaats en het water werd niets berekend. Lekker authentiek Grieks gegeten op het terras met uitzicht op de baai.