Keri – Zakynthos

Vroeg uit de veren om vanuit het noorden van Zakynthos naar het schiereiland Keri op het zuidelijkste puntje van Zakynthos te varen. Niet alleen omdat we 28 mijl gingen afleggen, maar meer omdat we de drukte van alle toeristenbootjes wilden mijden. Op onze weg naar het zuiden waren twee bijzondere bestemmingen waar wij zonder al te veel toeristen wilden zijn. Dat was de schilderachtige Shipwreck Bay en het gebied waar schildpadden hun eieren leggen en daar ook vaak te zien zijn. Bij de Shipwreck Bay was helaas al een 30 meter lange zwarte Mega Yacht aanwezig, die daar ook met een dinghy naar de kant gingen. Gelukkig konden we nog net wat foto’s maken zonder de passagiers van de motorboot. De sfeer die in deze baai, door de zon in combinatie met het turquoise water, is wel bijzonder. Het roestige wrak van een coaster ligt daar al sinds 1980. Gevuld met smokkelwaar als sigaretten en drank strandde het in slecht weer in de baai. De vissers uit de omgeving hoorden dat en hebben zoveel mogelijk van de vracht met hun boten geprobeerd te redden en de buit verkocht. De steile rotsen rondom het wrak zijn 140 tot 220 meter hoog.

Daarna gingen we zuidwaarts langs de kust op weg naar het Schiereiland Keri waar een natuurreservaat is waar de zeeschildpadden hun eieren leggen en uitbroeden. 

 

In het water rondom dit schiereiland worden de zeeschildpadden regelmatig opgemerkt door watersporters. Helaas hebben wij ze deze reis nog niet naast de boot gehad.