De haven van deze plaats had aan de kade niet veel ruimte voor zeil- en motorjachten om af te meren. Daarom moest elke bezoekers boot normaal, zoals de regels zijn, met het anker en twee lijnen aan de kant worden aangelegd. Er was naast deze kade ook een vissershaven waar vissers en kleine motorboten hun ligplaats hadden. Wij kwamen ’s morgens om 11:00 uur bij de haven aan en er waren nog genoeg plaatsen beschikbaar. Dus wij hadden onze boot afgemeerd en waren even gaan kijken of er ook verschillende winkels in dit dorp beschikbaar waren om boodschappen te doen. Dat was zeker het geval, een grote bakkerij, 2 supermarkten en een slagerij. En uiteraard een aantal leuke tavernes met gezellige terrassen die zowel in de middag als de avond aardig vol waren. Rondom de havens een keuze uit heerlijke strandjes, die zowel door de watersporters als de andere toeristen van ’s morgens vroeg tot zonsondergang werden gebruikt.

Begin van de middag kwam er een 1-dags charterbootje met toeristen aanvaren en inmiddels was de kade eigenlijk al bijna helemaal vol maar hij vond het nodig om daar met de toeristen af te meren. Dan konden zijn passagiers bij een van de tavernes gaan eten en bleef hij bij zijn boot. Maar het waaide nogal en de kapitein van het charterbootje had het allemaal niet onder controle. Dus de motorboot kwam schuin op de plek te liggen waardoor een boot ernaast werd geramd en hij ook tegen onze boot aan zat. Na meerdere keren lag de boot bijna vast en vond een andere 1-dags charter zeilboot vond het nodig om niet langer te wachten. Hij kwam met een veel te grote snelheid tussen ons en de motorboot ingevaren. Inmiddels lag de motorboot weer dwars in de ligplaats en knalde de charter zeilboot tegen hem en ook bijna tegen ons op. Er klonk wat gekraak en we hebben met man en macht de 1-dags charter zeilboot weer weg kunnen krijgen. Gelukkig kwam hij onder luid protest niet meer terug.

 

 

Een half uur later vertrok de man met de motorboot en zijn gasten en was het weer wat rustiger geworden aan de kade. Het zeiljacht, dat aan de andere kant naast de plek waar het motorbootje had gelegen, besloten om toch naar een andere haven te gaan. Op het moment dat zij weg gingen kwam de mooringlijn van de enige visser met een ligplaats aan de kade in hun schroef.

 

 

Uiteindelijk werd dit met de hulp van een duiker opgelost. Het zeiljacht besloot te blijven en inmiddels kwam er een zeilboot van een charterorganisatie aanvaren. De flottielje leiding probeerde de 9 boten die zij moesten begeleiden ook aan de kade afgemeerd te krijgen. De boten werden zoveel mogelijk langszij aangelegd. Zo ontstond er een eiland van zeilboten tussen ons en de boot aan de andere kant van de kade. Wij hebben nog even genoten van de prachtige zonsondergang.

 

 

De volgende dag vertrokken wij vroeg naar onze volgende bestemming. In de andere boten was de bemanning nog in diepe rust.