Steni Vala Allonissos

Om 08:30 vertrokken we uit Porto Koufos naar een leuke kleine baai op Allonissos. Tim en Marjette van de Monade, die wij aan het begin van onze reis in juni hadden ontmoet, lagen daar.  We hebben de reis van 50 mijl continue kunnen zeilen met een bakstag windje. Heel gaaf! Acht uur later waren we in de mooie baai. Het was leuk om hen weer terug te zien. We hebben gezellig bijgepraat en met elkaar gegeten en vanmorgen zijn we allebei weer op weg gegaan. Zij naar het Noordoosten en wij hangen hier nog een beetje rond in afwachting van de mogelijkheid om onze tweede vaccinatie te kunnen krijgen.

DCIM100MEDIADJI_0055.JPG

 

Patriti Allonissos

We waren met Denise ook in deze haven geweest en hebben toen de monnikap zeerob gezien. Hij had toen het achter plateau van de ambulance boot waarop hij vrijwel de hele dag verbleef tot zijn beschikking. Nu is deze boot weg uit de haven dus is hij veel aan het zwemmen hier. Er komen hier regelmatig veerboten, zeil- en motorboten, dus er is genoeg aandacht voor de zeerob. En daar geniet hij van! Hij kwam nog even achter onze boot langs en vertoonde daar een van zijn kunstjes door met zijn vin over de afmeerlijnen te hangen.

Agia Kyriaki

We waren hier al met Denise geweest en toen we vandaag weer terugkwamen was het eerste wat de baas van de taverne To Karnagio vroeg “Is jullie dochter er niet bij?”  Dat verwacht je toch niet van iemand die elke dag weer andere boten voor zijn taverne krijgt? Grappig hoor. Het is daar gezellig er zijn twee tavernes die elkaar ook klanten gunnen. Omdat wij 2.50 diepte nodig hebben kunnen we alleen bij de linker taverne aanmeren.

Ook vandaag waren er weer een stuk of tien boten bij beide tavernes afgemeerd. Er waren ook grote catamarans bij dus de terrassen waren goed gevuld met klanten. Niet elke boot die aanlegt weet hoe je dat moet doen, dus we waren weer in een situatie dat boten met hun ankerlijnen over elkaar hadden geankerd en iedereen wist dat we de volgende ochtend ook weer even voorzichtig moesten zijn met het ophalen van het anker bij alle boten. In omgekeerde volgorde van aankomst moesten we vertrekken. Uiteindelijk hadden er een paar over elkaar gelegen en is dit met een lijntje opgelost. Daarna gingen we weer op weg naar de volgende bestemming.