Tiron – Pelopennesos

Het vissersplaatsje Tiron was onze volgende bestemming. We hebben daar aan een prachtige kade afgemeerd. Het zag er allemaal keurig verzorgd uit met water- en elektriciteitspunten, maar deze waren helaas niet zomaar beschikbaar. Op de palen werd vermeld dat we tussen 19:00 en 21:00 uur water zouden kunnen tanken. Helaas was dat niet het geval en ook de elektriciteit was niet beschikbaar.

De haven is gebouwd met Europese steun en er is ook een gezellige promenade gemaakt. Er zijn een aantal kiezel strandjes aangelegd waar je gebruik kunt maken van de ligstoelen als je bij de bijbehorende taverne iets komt eten en/of drinken.

Het is een plaats waar op het gebied van toerisme de tijd toch wel een periode heeft stil gestaan. De hotels en pensions zien er keurig uit maar qua communicatie leeft men nog in de tijd dat ze met gepaste trots op een bordje hebben vermeld dat de kamers zijn voorzien van een kleurentelevisie. Ook zagen wij dat bewoners van Tiron nog portabel transistorradio’s met een lange antenne eraan in gebruik hadden.

Vlakbij de haven staat een prachtige, meer dan 1.000 jaar oude boom waar de inwoners erg trots op zijn. Naast de boom staat een bankje waar de oudste inwoners van de plaats in de middag bij elkaar komen om met elkaar alle nieuwtjes weer te bespreken. Ze vinden het leuk om passanten aan te spreken, want ze kennen een paar woorden Engels en zijn daar ook heel trots op.

 

 Passion spreuk:

“Af en toe is het goed om de zoektocht naar geluk te staken en gewoon even blij te zijn.”