Oreoi en tour noord Evia

We hebben in Orei een auto gehuurd en zijn daarmee het eiland rondgereden. Als eerste bezienswaardigheid zijn we naar een mooi klooster gereden. De sfeer daar was heel gezellig omdat er een speciale dienst was waarvoor veel mensen bijeen waren gekomen. Alle aanwezigen werden verrast met een ouderwets stukje  boterkoek en een kopje koffie. Ook wij kregen deze zelfgemaakte lekkernijen gepresenteerd.

Daarna gingen we naar een mooie waterval met heerlijk ijskoud water waarin slangetjes waren gezien. Ik vond de waterval te leuk en ben er heerlijk onder gaan staan en heb geen slangetje gezien.

Daarna nog een stukje het eiland rond waar wij geen klein Zwitserland hebben aangetroffen. Twee jaar geleden heeft hier een enorme brand plaatsgevonden net als nu op Rhodos. Alle boomstammen zijn zwart geblakerd en er zal nog heel wat werk en tijd plaats moeten vinden om het weer tot klein Zwitserland kunnen benoemen.

We hebben een leuk plekje opgezocht om te lunchen en na afloop daarvan gingen we weer terug naar de haven. Naast onze boot was een strandje waar we na deze auto dag een lekkere frisse duik namen.

 

 

De Stier van Orei uit de 4e eeuw voor Christus en in 1965 onder water gevonden bij haven uitbreidingswerkzaamheden en hij weegt 4.8 ton. Deze stier is een van de grootste onder water vondsten ooit gevonden. Hij is te zien op een voetstuk naast de kerk.

 

 

Morgen gaat Hanjo naar Athene voor een bezoek aan de tandarts via de veerboot naar de autobaan en weer terug. Ik heb de boot een dagje opgeruimd en af en toe een duik in het water genomen. De volgende dag bracht Hanjo mij naar Athene Airport omdat ik bij de uitvaart van mijn lieve tante Lia wilde zijn.

 

Marco vond het leuk om met Hanjo een week te varen.  

Marco en ik (Hanjo)  hebben met prachtige wind een rondje Sporaden gedaan en alle bewoonde eilanden bezocht. De 40 NM naar Skyros was een prachtige rit, mooie wind met de Gennaker erop waren we er in 4 uurtjes.

 

 

 

 

De volgende dag met een dun windje deden we er helaas ruim tweemaal zolang over om terug te varen.

De week was weer voorbij en met een biertje op een terras op Skiathos heeft Marco afscheid genomen van zijn nieuw verworven vriend..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik (Marjon) ben een kleine week terug geweest en weer op de boot bij Hanjo in Skiatos en daarna naar weer een leuk eiland met strandje naast de steiger in het plaatsje Nea Klima hoe leuk is dat.