Cangas

Opnieuw een stadje met een mooi historisch centrum. Prachtige huizen en een kerkje in goede staat vormen de centrale plek in deze stad. Je kunt er winkelen, flaneren langs de boulevard en een stevige wandeling langs de kustlijn lopen. Er komen veel mensen met de veerboot naar deze stad. Er gaat een veerboot naar Vigo een belangrijke stad in dit gedeelte van Galicië. Maar ook een veerdienst naar de eilanden Cies en Ons waar dag toeristen genieten van de prachtige natuur tijdens een mooie wandeling of heerlijk zwemmen in de azuurblauwe zee en genieten van de zon op het mooie witte zand. We hebben in Cangas heerlijk tapas gerechten gegeten bij Manolo Mananita die met heel veel zorg en liefde waren bereid. Een  verrassend assortiment dus voor elk wat wils.

 

Vigo

Als grootste stad van de regio en de provincie Pontevedra is Vigo bovendien een havenstad. Toch is deze stad niet de hoofdstad van Galicië, dat is Santiago de Compostella. Vigo is qua inwoners de 15e stad van Spanje en van oudsher wordt hier heel wat handelgedreven. De auto-industrie is belangrijk, onder andere Peugeot-Citroën heeft hier een vestiging waar de auto’s worden geproduceerd. Daarnaast is Vigo de grootste vissershaven van Europa. Wij liggen in Cangas in een vrij kleine haven die goed betaalbaar en veilig is.  Tegenover onze ligplaats, is de steiger waar de veerboot naar Vigo elke 20 minuten vertrekt, dus zijn wij voor € 2,20 per persoon per overtocht, totaal € 4,40, met de veerboot naar deze stad en weer terug naar Cangas gevaren. Vigo heeft een mooi oud centrum met kerken, statige gebouwen ook in de twee grote winkelstraten. Daarnaast is het leuk om restanten van de toren en de oude stadsmuur aan de waterkant te bekijken, even genieten van de parken met en zonder kasteel en tenslotte aten wij bij restaurant Otello in een straatje achter de boulevard waar je zeker moet reserveren voor de lunch. Zij serveren bijzonder verfijnde lunchmenu’s, een uitstekende keuze.

 

Baiona

Vanuit Cangas zijn wij vanmorgen vertrokken naar Baiona, de laatste Spaanse haven voor de Portugese grens. Columbus was hier 525 jaar geleden toen hij uit het in 1492 door hem ontdekte Amerika kwam. Opvallend is een prachtig fort als je de haven binnen vaart dat nu als hotel wordt gebruikt. We hebben lekker gewandeld aan de voet van de rots waarop het fort is gebouwd met prachtig uitzicht op de oceaan. Nog de replica van Carabela Pinta, de boot van Columbus bekeken, die hier in een van de havens ligt. Een beetje als de Amsterdam maar dan meer spartaans. Wel leuk om te zien! Verder is het een mooi stadje met nog een oude kern en gezellige terrasjes.