Zoals jullie in het blog van Peter hebben kunnen lezen is het de ‘vaste aanbreng bemanning’ van de Passion weer gelukt om de boot terug in het vaargebied rondom Athene te brengen. Bij Porto Rafti vlakbij de luchthaven ben ik weer aan boord gekomen. Mijn tas zat vol met onderdelen en dat was maar goed ook want de Mercury buitenboord motor vertoonde rare fratsen. Inhouden en bijna stilliggen, gelukkig waren er peddels aan boord van de tender. Die we overigens net niet hebben gebruikt. Na een lekker kopje koffie werd de eerste reparatie alweer verricht door de motor te voorzien van nieuwe onderdelen. Dat was ook noodzakelijk om met elkaar nog op de kant te kunnen eten voordat de mannen richting het vliegveld moesten.

Het was meteen weer een geweldige kennismaking voor mij met de lekkere Griekse keuken. Peter wist, als culinair specialist van de Griekse keuken, van de menukaart ook de heerlijkste gerechten uit te zoeken. Na deze smakelijke maaltijd zijn we terug aan boord gegaan tot de taxi weer was gearriveerd om de ‘aanbreng crew’ naar het vliegveld te brengen. Bedankt Rob, Max en Peter jullie hebben het mogelijk gemaakt dat wij al vanuit de regio Athene onze reis naar het noorden kunnen beginnen! Wij hebben vervolgens gekeken wat onze bestemming voor de volgende dag zou worden en dat werd Karistos op het eiland Evia.

 

 

Na wat boodschappen te hebben gedaan vertrokken we rond 10:20 van Porto Rafti naar Karistos. Er stond weinig wind en er was ook een aardige deining dus hebben we op de motor en later ook de fok erbij de afstand van 25 mijl in iets meer dan 3 uur afgelegd.

 

 

 

Karistos is een leuk puur Grieks stadje. De inwoners spreken vrijwel allemaal alleen Grieks maar zijn heel aardig en behulpzaam. Gelukkig zijn hier ook een aantal kleine ‘filialen’ van de ‘Hornbach’ en ‘Gamma’ want uiteraard werd de reparatie aan de boiler, waarvoor ik ook onderdelen had meegenomen, weer voortgezet. En er waren er nog meer onderdelen nodig.  In de winkels hier blijkt dat er een goed gesorteerde voorraad beschikbaar is. De klussen zijn nu klaar.  

Naast de haven is een mooi zandstrand waar je kan zwemmen, nu tijd voor de eerste plons..