Het ankeren in een mooie baai was op verzoek van Denise. Gelukkig zijn er een heleboel mooie baaien te vinden dus wij op weg naar Limani Parnomos een prachtige baai waar we heerlijk konden zwemmen. Wij kwamen daar voor de eerste keer en hadden onderweg nog even wat inkopen gedaan omdat we graag wilden barbecueën. In de baai aangekomen bleek dat we onze drijvende lijnen nodig hadden. Denise wilde de lijnen wel uitzwemmen en aan  een rots vastmaken. Dat ging allemaal prima. De boot lag goed vast en we hebben nog lekker een aantal keren een duik in deze mooie baai genomen en heerlijk gegeten van groenten en kip die Hanjo voor ons had klaar gemaakt.

 

 

 

 

Later op de dag was er ook nog een charter catamaran bij gekomen met zeker 14 mensen aan boord. Ze gingen nog even zwemmen en waren ook aan het snorkelen met een harpoen waarmee ze wat vissen hadden gevangen.

 

’s Nachts ging het flink waaien en de catamaran ging van zijn anker af. Dat is altijd vervelend als zoiets gebeurd en zeker in de nacht. Ze hebben opnieuw geankerd en het anker bleef nog steeds niet goed liggen. Na een tweede poging kregen ze het is gelukkig wel voor elkaar, maar de wind bleef toch wel aardig te keer gaan. Tegenover ons bleek toen een huis te staan waar een groot feest was, dus ook daar kwam de muziek steeds harder onze kant op zodat er van lekker slapen geen sprake meer was. Dat kan je van tevoren niet voorzien als je in een mooie, met bomen en struiken begroeide baai binnen vaart.

 

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt weer verder gegaan naar onze volgende bestemming, waar we hopen wel een rustige nacht te zullen doorbrengen.