Het volgende eiland dat we graag wilden zien was Mykonos, een van de bekendere eilanden van de Cycladen. Niet alleen het eiland was bekend ook de wind die hier regelmatig in de regio waait, de Meltemi, kan je hier ook tegen komen. Bij vertrek uit Batsi waaide de wind nog kracht 3 tot 4, maar gedurende de reis werd de wind steeds heftiger. Op een gegeven moment hadden we zelfs windkracht 8 en soms vlagen van 9 op onze windmeter staan.

Dus een dubbel gereefd grootzeilen een klein puntje fok om de balans van de boot goed te krijgen was onze oplossing om onder zeil vooruit te komen. Het waren 5 heftige uren om naar Mykonos te zeilen, maar zodra we het eiland uit de verte al zagen liggen was het zeker de moeite waard. We hadden ons onderweg al aangemeld bij de havenmeester en een uur voordat we er waren moesten wij ons weer melden. Wel goed geregeld want we hadden een prima plaats aan de steiger en werden door onze hulpvaardige buren aan beiden kanten goed geholpen.

Wat waren wij blij dat we op Mykonos waren. We hadden geweldig uitzicht op het mooie stadje met overwegend veel witte huisjes met de bekende Grieks blauwe deuren. We wisten dat er een busboot was die ons naar het stadje kon brengen en elk half uur de mensen uit de buurt van haven voor 2 euro naar het hart van het centrum kon varen. Mykonos is ook bekend om de vijf molens die naast elkaar zijn gebouwd. Het bleek ook een gewilde plek voor het maken van fotoreportages. Er werden daar zoveel foto’s van de verschillende personen bij de molens gemaakt, dat je bijna in de rij moest staan om ook een foto te kunnen maken. Uiteindelijk is het ons ook gelukt. Daarna was het tijd voor een lekkere maaltijd bij een van de restaurants rondom de haven. Hier waren heel veel mensen in de meest bijzondere outfits aan het flaneren als eyecatcher wat zeker ook bij Mykonos heel gewoon is.