Onderweg werden wij verrast door een groep dolfijnen. Meer dan een half uur sprongen ze rondom onze boot en maakten er een echte show van.

Loutra Edipsou is dé badplaats op Evia met 80 verschillende kleine en natuurlijke warme waterbronnen. De temperatuur van de bronnen verschilt van 28 C tot 86 C dus pas op in welke thermische bron je stapt. Aan de kust stroomt het warme water de zee in en hier kun je zelfs onder een natuurlijke warm water waterval staan.

Aan zee op de rotsen en op het strand stroomt het warme water vanaf de rotsen de zee in. De grote hotels van dit kuuroord gebruiken van april tot en met oktober deze natuurlijke spa’s voor hun gasten. Het naar zwavel ruikende water van ongeveer 40 graden heeft een helende werking. De bronnen zouden zijn toegewijd aan Heracles (Thermae Herculeae) en zijn wereldwijd bekend. Vanuit de haven van Loutra Edipsou kun je met de veerboot naar Agios Konstantinos en Arkitsa op het vasteland van Griekenland. De verbindingen zijn zeker in de zomermaanden zeer frequent.

Wij lagen met onze boot in de vissershaven. Eigenlijk was er geen plaats voor de Passion of andere zeilboten, maar de visser wilde ons helpen en wij mochten achter hem gaan liggen tot zij om 20:00 uur gingen vissen om de volgende dag weer om 20:00 terug te keren. Naast de haven was ook een bron waarvan het water wel 48 C was gelukkig is het zeewater hier van een aangename temperatuur.