Om zes uur in de ochtend vertrokken we vanuit de havenstad Lavrio op weg naar de stad Karystos op het eiland Evia. We hadden gezien dat er flink wat dagen met harde wind ons te wachten stond. Het was beter om naar een beschutte plek te varen waar we tijdens de verwachte Meltemi dagen konden verblijven.

We hebben wel vaker in Karystos aan de kade gelegen en dat is ons altijd goed bevallen. Dus vertrokken wij om 06:00 uur vanuit ons plekje in Lavrio. Het ging voorspoedig en om 09:30 lagen wij op een gezellig plekje bij de tavernes aan de kade.

Regelmatig komt hier nu ook een veerboot langs die “gewoon” tussen de jachtjes inparkeert. Een wonder hoe dat met windkracht 10 gewoon zonder schade goed gaat…. De hele week werden wij geconfronteerd met de Meltemi een sterke wind die meestal wel een week blijft blazen. 

 

De derde dag dat we hier aan de kade lagen hebben we vroeg in de ochtend een flinke wandeling naar het “Rode Kasteel” gemaakt. Het is gebouwd op de ruige berg en kan gratis bezichtigd worden. We begonnen in de buurt van het ziekenhuis met het beklimmen van de weggetjes naar boven en hebben er heen ruim een uur over gedaan. Toen we boven kwamen werden we verrast door de prachtige omgeving en de mooie ligging van het “Castello Rosso”.

We hebben foto’s gemaakt en even het kapelletje bovenop bezocht en gingen toen via de andere kant van de berg naar beneden. Onderweg werden we verrast door mooie beekjes die van boven naar beneden stromen. Op sommige plekken zagen wij zoveel prachtige struiken met een zee van bloemen in allerlei verschillende kleuren. Ook kleine watervalletjes zorgen dat de struiken genoeg water krijgen zodat er een schakering aan struiken en bomen daarin de vallei te bewonderen zijn. Toen we bijna beneden waren hebben we bij een gezellige taverne lekker iets gedronken en daarna ging onze weg naar de haven weer verder.

Deze wandeling is echt de moeite waard!

 

“Verzamel momenten geen dingen”