Beste volgers van Yacht Passion, het nieuwe vaarseizoen is aangebroken. Vorige week waren we op de werf in Preveza en hebben we Passion weer helemaal vaarklaar gemaakt.

Antifouling, cleaneren, poetsen, nieuwe marifoon installeren en tot slot de zeilen erop gezet.

Als je zo bezig bent is het een goede zaak alles nog even na te lopen, zo kwam ik tot de ontdekking dat een van de huiddoorvoeren behoorlijk los was en er ook niet zo best meer uitzag. Eigenlijk een wonder dat die niet al gelekt had, maar nu gelukkig nog op tijd ontdekt.  Met mijn handige mini slijptol hebben we hem snel eruit geslepen en vervangen door zo’n mooie kunststof doorvoor van Trudesign. Perfect spul inmiddels hebben we de meeste doorvoeren al vervangen.

 

Omdat de tewaterlating in het weekeinde met 1 mei plaatsvindt waar in Griekenland de dag van de arbeid uitbundig gevierd wordt, moesten we op voorhand nog wel even alle boodschappen doen. Voor de eerste twee weken is het meeste inmiddels aan boord gebracht en de lokale supermarkt kan weer even dicht op de schappen bij te vullen.

Nog even snel heen en weer naar Nederland en Zaterdag aanstaande vertrekken we met een vroege vlucht naar Preveza om ’s middags te water te gaan. We gaan direct varen want de kade in Preveza is in groot onderhoud, er is nauwelijks plek voor een paar boten. Een typisch gevalletje van slechte planning.

De reis gaat in eerste instantie naar Kos en we lijken wel een soort veerboot. eerst stappen Rob en Marco op in Preveza dan wordt onze volgende stop Zakynthos waar vast bemanningslid Peter zich voegt bij de crew.  Hopelijk een snel rondje om de Peloponessos als de weergoden ons gunstig gezind zijn met de juiste windrichting.

Volgende wisselplek wordt het mooie vulkanische eiland Santorini, alwaar Marco en Rob teruggaan en afgewisseld worden met Harry, Menno en Ron. Met z’n vijven zetten we de reis voort naar Kos alwaar Marjon aan boord komt en de bemanning weer naar huis vliegt.

We gaan dan rustig de eilanden in de Dodekanesos verkennen, voor ons weer een nieuw gebied.

Ook dit seizoen zal met name Marjon de nodige reisblogs publiceren zodat we jullie op de hoogte kunnen houden van als het moois wat Griekenland te bieden heeft. Natuurlijk kan je ons via onze satelliet live tracking overal volgen!

Fijn dat jullie ons weer volgen dit seizoen en stay tuned voor onze updates!