In het kleine centrum valt de Agios Theotokou kerk op. Tijdens een wandeling door het dorp is deze kerk een korte stop waard. Milina heeft een smal kiezelstrand. Dat ligt ook vlak naast de haven. Helaas zijn er veel kleine kwallen die bij aanraking zorgen voor pijnlijke wonden. Onze buurman naast ons had al een ontmoeting met de Jellyfish gehad en waarschuwde ons hiervoor. Naast de haven was een leuke Taverne waar een geweldige kok achter de pannen stond om heerlijke gerechten voor de gasten te maken. 

 

Wij hoorden op de laatste middag dat we er waren dat er vanuit de haven een leuke wandeling naar het bergdorpje Lavkos op 6 kilometer afstand gemaakt kan worden. Jammer genoeg hebben we dat niet gedaan. Bovendien heb je hier vandaan een prachtig uitzicht op de kustlijn, de natuurlijke haven en het eilandje Atlas. Volgende keer gaan we dat zeker doen.

 

Er zijn een aantal vaste gasten die in deze haven ‘wonen’. Onze buurman was een vaste gast hij ‘woont’ in een zeilbootje van ongeveer 6 meter en af en toe gaat hij even naar huis. Verder waren er bijzondere gasten met een motorjacht van ongeveer 12 meter die zich met veel gedoe een ligplaats hadden toe bedeeld. Wij waren niet in de haven toen dat gebeurde maar de boten van onze beide buren waren door deze nieuwe buren in de knel gekomen. De oude baas kon slechts moeizaam in zijn zeilbootje stappen dat was wel raar. Ze deden er verder niets aan om dit te verhelpen.